Bijna afgestudeerd, en nu?

afgestudeerd en nu

Ik ben nu bezig met het vierde jaar van m’n bachelor Taal- en Cultuurstudies (ja, die duurt drie jaar maar ik loop dus uit ;)) en in januari ben ik als het goed is klaar! Zoals jullie hier al konden lezen werk ik nu m’n butt off zodat ik alle verplichte vakken en m’n scriptie achter de rug heb binnen een halfjaar. Maar ja, wat dan? Ik wil sowieso nog een master gaan doen dus ik hoef nog niet aan het werkende leven te beginnen, maar na 3,5 jaar veilig bachelorstudent te zijn geweest wordt het toch wel even moeilijk om de volgende stap te zetten..

♥ Wat zijn de opties voor een master?

Ik ben in Zweden erg geïnteresseerd geraakt in gender studies en denk erover na om hier een master in te doen. Ik zou dan nog wel wat extra vakken moeten doen waarschijnlijk want ik heb nu niet genoeg voorkennis om met die master te beginnen. Wat me erg leuk lijkt aan deze master is het  nog kritischer leren denken en nog meer te leren over gender en alles wat er mee samen hangt.

Daarnaast heb ik het gevoel dat ik nog helemaal niet klaar ben met studeren, ik wil nog meer leren! Een andere optie is de master die bij mijn hoofdrichting hoort: New Media and Digital Culture. Ik vind mijn opleiding heel interessant en leuk, maar vraag me af of ik me er nog meer in wil verdiepen of dat ik nu toch een andere kant op wil gaan nu ik mijn basis gelegd heb. Ik ga van zowel Genderstudies en NMDC een voorlichting volgen dus ben benieuwd!

Tot slot zit ik te denken aan een journalistieke master. Al sinds ik een klein meisje was wilde ik schrijfster worden en ik heb schrijven altijd al leuk gevonden. De master aan de UvA ‘Journalistiek en Media’ spreekt me erg aan maar die heeft wel erg hoge eisen en er worden maar 30 mensen per jaar aangenomen, oei! Met zo’n ‘praktische’ master ben ik denk ik beter voorbereid op de arbeidsmarkt dan met een andere master en doe ik sowieso iets wat ik leuk vind. Tegelijkertijd focus ik me dan heel erg op één ding en misschien ga ik het ‘wetenschappelijke’ missen, wat ik nu heel leuk vind.

♥ Wat zijn de andere opties?

Als ik in januari klaar ben kan ik een halfjaar stage gaan lopen (bij een redactie bijvoorbeeld) of, mits ik besluit dat ik genderstudies wil doen, daar nog extra vakken voor doen. Wat ook nog een optie is, is om volgend jaar niet door te gaan met m’n master, maar een tussenjaar te nemen om bijvoorbeeld bestuur te doen van m’n roeivereniging. Dat is iets wat me al een paar jaar óók heel erg leuk lijkt en ik denk dat dat één van die dingen is die je gewoon moet DOEN omdat je er anders spijt van krijgt.

Moeiiiilijk! Weten andere (bijna)afgestudeerden al wat ze gaan doen met hun leven?

Related posts: