Het noorderlicht in Lapland.

Het noorderlicht
Foto door reisgenootje Nora Peduzzi

Jarenlang was ik obsessed with it: het noorderlicht. Het begon allemaal met de mooie Vimeo timelapse video’s die ik vond.. de combinatie van het magische licht en zweverige muziek betoverde me. Elke week keek ik wel even naar zo’n video en droomde ik van de dag dat ik het zelf zou zien. En in februari 2014 was het zover, tijdens mijn spectaculaire reis naar Lapland..

We hadden net een vijftien-uur durende bustocht achter de rug en waren doodmoe aanbeland in onze schattige cottage in noordelijk Finland. We waren echter nog niet binnen of we ruilden onze joggingbroeken al om voor de iets sneeuw-vriendelijkere skibroeken. Op naar buiten! Die avond was het helder en we wisten dat het onze enige kans zou kunnen zijn om het noorderlicht te zien. Bij buitenkomst spotte iemand de eerste groene waas aan de hemel en na de eerste, voorzichtige stappen op de ijzige oprit waren we niet meer te houden. Euforisch gillend renden we door het doodstille dorpje: THIS WAS IT!  Een prachtig schouwspel van licht aan de hemel. Groene lijnen die stil leken te staan maar toch langzaam veranderden van vorm. Gelukzalig keken we elkaar aan, glinsterende ogen door de weerkaatsing van de sneeuw. Op onze eerste dag Lapland het Noorderlicht al zien, wie had dat gedacht? 

Related posts: