Een tripje naar de Ikea & wooninspiratie

ikea inspiratie

Blij als een kind was ik, toen ik zondagochtend wakker werd met de wetenschap dat ik en m’n moeder die dag naar de Ikea zouden gaan. Ik was sinds ik uit Zweden terug ben nog niet in de Ikea geweest en ik wist gewoon dat het heel nostalgisch zou gaan voelen. Daarnaast wilde ik graag wat inspiratie opdoen qua interieur voor de winter. Want met dat gure weer de afgelopen dagen ben ik wel toe aan wat gezelligheid in huis!

Zoals jullie misschien wel weten is mijn kamer voornamelijk wit. Ik heb lichtblauwe muren en wat roze accenten maar het is allemaal heel erg licht. Dit vind ik op zich heel erg fijn, maar de laatste tijd wil ik eigenlijk een iets knusser gevoel in m’n kamer. Door al dat wit voelt het niet heel snel heel gezellig als je ’s avonds op de bank hangt. Mijn doel is dus deze winter om mijn kamer iets gezelliger te maken!

Goed, in de Ikea kwam ik er al snel achter dat ik alles van de Stockholm collectie heel erg mooi vindt. Vooral bovenstaande leren bank, wauw! (als iemand toevallig nog 1599 euro heeft liggen..?) Ook de stoelen zou ik graag in m’n huis willen, maar ook deze zijn best duur. Volgens mij lijd ik aan het ‘dure smaak’-syndroom want this is the story of my life. Niet van de Stockholm collectie maar wel heel mooi is dat leuke bijzettafeltje, wat een prachtding! Na heel veel ge’oohh’ en ge’aahhhh’ door m’n moeder en ik hielden we een korte lunchbreak in het restaurant. Ik had eigenlijk niet heel veel honger maar MOEST en ZOU de kötbullar eten, want die had ik al heel lang niet gehad. Zat ik dan met een portie patat en 12 van die gehakballetjes. Dapper als ik was en Zweeds als ik me voelde sloeg ik me er doorheen, waarna ik de rest van de Ikea trip een beetje misselijk was (maar het was het waard).

Daarna zagen we deze mooie zwart-witte geometrische kussentjes, oeh mooi! De linkse is heel fluweel-achtig en zacht, de rechter heeft iets meer structuur. Deze zouden trouwens ook prachtig staan op die dure leren bank (a girl can dream, right?). Tot slot zou ik graag een (nep)plant willen, want planten maken alles beter! Geart-Jan heeft sinds kort een enorme palm in z’n kamer staan en die staat zo koel dat ik er best een beetje jaloers op ben.

Dus, in mijn huidige financiële situatie zit de hele Stockholm collectie opkopen er helaas niet in, maar hopelijk kan ik wat kleine dingen kopen of vragen voor Sinterklaas en dan kan ik langzaamaan beginnen met mijn kamer transformeren :)

Related posts: