Als je me zoekt…

studie

Elk jaar denk je na de zomervakantie weer: ‘nou, we gaan gewoon even rustig beginnen en dan komt alles goed’. Ook dit jaar begon ik, naïef als ik ben, het jaar met zo’n instelling. Echter was ik eventjes vergeten dat dit het drukste semester wordt van mijn leven (22,5 ects in blok 1, scriptie in blok 2) én dat ik na een halfjaar exchange helemaal niet meer weet hoe ik moet studeren.

Gelukkig herstelde ik me snel en ben ik dus vooralsnog zonder achterstand aan het jaar begonnen. Woehh, go me! Dat betekent wel dat ik tot nu toe elke dag van 9 tot 4 op de uni ben geweest, wat voor mij als Taal- en Cultuurstudentje nogal veel is. Ik besef me, ik ben ook niets gewend, maar tóch! Ik doe nu twee vakken: Practicum Nieuwe Media en Theorie en Praktijk van de Geesteswetenschappen. In het practicum zijn we bezig met de Utrecht Data School waarbij het de bedoeling is dat we data leren verzamelen, dat analyseren en daar visualisaties van maken. Niet helemaal my cup of tea (ik ben gewoon betere vriendjes met Photoshop dan met Excel) maaar mijn projectgroepje is erg leuk dus dat helpt al een hoop. Bij TPGW zijn we vooral bezig met ons ‘specialisme’ en moeten we hier allerlei artikelen over vinden en daar weer beschouwingen over schrijven. Daarnaast lezen we bergen teksten en houden we daar presentaties over (je snapt nu ook waar die stapel papieren naast m’n laptop voor zijn).

Daarnaast besloot mijn sociale leven ook nog eens de kop op te steken deze week, waardoor ik elke avond wat te doen heb. Druk!! Maar dat zijn gelukkig allemaal leuke dingen waar ik ook weer heel blij van word dus zo erg is het allemaal niet :)

Hoe staat het met jullie studie, ook al weer volle bak begonnen? 

Related posts: