UITweek chaos.

Zoals jullie misschien wel weten is de UITweek in Utrecht deze week bezig en zorgt dit ervoor dat menig aankomend student (maar ook gewoon de oude rotten zoals ik) een hele week Utrecht ontdekken, veel bier drinken en niet slapen. Pret! Ik ben deze week weer veel rondom Orca (mijn roeivereniging) te vinden, en mijn week zag er als volgt uit..


Maandag
Het weekend voor de UIT was ik al bezig op Orca om de paradewagen (die je in bovenstaand filmpje ziet) op te bouwen. Gelukkig was er nog veel materiaal van vorig jaar dus hij was praktisch gezien zo opgebouwd, hoera! Na wat kleine mankementen en stressmomentjes ging de wagen dan toch eindelijk naar het Wilhelmina park voor de laatste opbouwmogelijkheid voordat de parade zou beginnen. Hier verzamelden zich tientallen Orcanen en claimde iedereen zijn of haar plekje op de wagen. Wat ik van te voren niet wist is dat we zouden gooien met van dat holi colour poeder, dus ik had er niet helemaal op geanticipeerd dat ALLES roze zou zijn. Mijn haar, mijn gezicht, mijn kleren, zélfs mijn bh.. alles was roze. Op een bijna verblind vriendje na (ik gooide per ongeluk poeder in zijn oog, oh nee!) liep alles op rolletjes en hebben we zeker een goede indruk gemaakt op alle aankomende studenten (wat zijn die scháttig trouwens, zo jong!)
Hierna haastte ik me naar huis, sprong onder de douche en vertrok vervolgens (met haar wat nog steeds roze was) naar een café omdat ik daar zou vrijwilligen voor Utrecht Summer school. Hier hielden we een pubquiz die niet helemaal perfect ging (geluidsfragmenten waren te zacht,  antwoorden kwamen opeens in beeld. Oeps.) maaar desondanks toch voor een geslaagde avond zorgde. Hierna ging ik nog voor een paar biertjes naar het stamcafé van Orca en belandde ik uiteindelijk doodmoe in bed.

Dinsdag
Woeh, de eerste inschrijfdag! We proberen elk jaar natuurlijk de leukste UITlopers te strikken om lid te worden bij Orca en op dinsdag zorgde ik ervoor dat ze allemaal ingeschreven werden. Dit houdt vooral in dat je veeel gesprekjes moet houden (“En waarom heb je voor Orca gekozen? .. oh leuk! En wat wil je dan precies gaan doen, al enig idee?”) en veel moet glimlachen, wat ervoor zorgde dat ik er pijn in m’n kaken van kreeg. Na een vermoeiende dag achter de inschrijftafel was het tijd voor nóg meer socializen, want ik ging eten met mijn oud-commissieleden, waarmee we vorig jaar de UIT voor Orca georganiseerd hadden. Nostalgie! Hierna gingen we weer door naar het stamcafé voor een Neon Splash Party waar het stampes-stampesvol was. Vet!

Woensdag
Woensdag was ik weer inschrijfbegeleider, maar nu op de sportmarkt. Dit is altijd de drukste dag voor Orca qua inschrijvingen, dus ik had me voorbereid op een volle dag smalltalk. En gelukkig maar, want volgens mij heb ik wel vier uur aan één stuk door mensen ingeschreven (twee personen per keer, waaah). Rond half zes schreven we de laatste mensen in en daarna ging ik met een ploeggenoot naar Orca om even tot rust te komen. Maaltijdsalade van de appie, zonnetje, chille muziek: even relaxen! Ik stond op het punt om naar huis te gaan maar het voelde toch niet goed om op de bank tv te gaan kijken terwijl de UIT bezig was haha. Elk jaar ben ik zo druk met de UITweek dat ik het gewend ben constant bezig te zijn en dat er geen tijd is voor thuis op de bank hangen. En dus bleef ik nog een paar uurtjes op Orca hangen en mocht ik zelfs de mensen die waren ingeloot helpen bellen, wat zowel hilarisch als leuk was. Een paar mensen reageerden zó enthousiast dat je niet anders kon dan lachen haha.

Donderdag
Helaas een hele regenachtige dag :( Op donderdag was ik niet ingedeeld om te helpen dus besloot ik het eerste deel van de dag toch maar even thuis in m’n pyjama te chillen. In de middag kon ik het toch niet laten om thuis te blijven en vertrok ik naar het Janskerkhof om te kijken of ik nog wat kon doen. Hier schreef ik nog een paar uurtjes wat mensen in, bleef daarna hangen om te eten en na het afbouwen ging ik met de rest mee naar Orca. Hier was ’s avonds eigenlijk alleen de Intro commissie nog, maar omdat ik zoveel had geholpen (en vriendlief in de Intro zit) voelde ik me er eigenlijk wel tussen thuis. Twee karaokesessies en heel wat bier later gingen we naar ons stamcafé waar we de UITweek nog even in stijl afsloten.

Inmiddels is het maandag en heb ik dus weer wat bij kunnen slapen. Pfoeh! GJ en ik gaan vandaag op een spontane vakantie naar de Belgische Ardennen, dus verwacht daar later ook zeker een verslag van!

Related posts: