Het ‘short over legging’ fenomeen

de man legging
Bron

Daar komt er weer één aan. Strakke nike’s aan z’n voeten, z’n haar in de typische manbun. Niet slecht, van ver af tenminste. Als hij de sportschool nadert moet ik echter even knipperen. Nee, zie ik dat nou goed? M’n ogen glijden van boven naar beneden: sportieve trui, voetbalshorts en…. een zwarte legging. Zwarte running tights. De kledingstijl van Zwarte Piet zou niet voor deze combinatie onder doen en wees even eerlijk: als onze favoriete knecht het eigenlijk al niet kan hebben, dan kom jij er als doodgewone jongen er al helemaal niet mee weg.

Hij loopt langs me heen en geeft me een knipoog, terwijl ik een beetje overgeef in m’n mond. Gatsie. Waar hij de zelfverzekerdheid vandaan haalt om met te flirten weet ik niet, want blijkbaar is meneer niet zo zelfverzekerd als het aankomt op z’n booty en dijen. Dat is immers de enige reden om een broek óver je broek aan te doen toch?

Als ik weer thuis ben bespreek ik dit fenomeen met m’n vrouwelijke huisgenootjes en de uitslag over de sportlegging voor de man is unaniem: “Nee, hallo, dan zie je alles zitten!” Misschien komt het doordat ik me regelmatig omgeef met sportieve mannen in strakke pakjes (ook wel roeiers genoemd) en ik dus niet opkijk van een bobbel hier en daar. Maar even serieus, in hoeverre valt er nu echt iets te zien? Die sportleggings zijn niet gemaakt van het materiaal van de witte leggings waarin menig 40+ vrouw met cellulitis billen zich in vertoont.. niets aan het handje dus. Bovendien zit de sportlegging lekker, heb je alle bewegingsvrijheid die je wilt en blijf je nergens achter haken (iets wat die voetbalshort dus allemaal weer teniet doet). Kortom, lieve mannen, hang dat losse broekje aan de wilgen en ga lekker strak-in-pak naar de sportschool. Krijg je de volgende keer wellicht ook een knipoog van me terug ; )

Related posts: