Tone it Up BIKINISERIES – week 1


Sinds een week ben ik bezig met de Tone it Up Bikiniseries. Ja ja, mijn ‘2x per week naar de gym’ voornemen is even verhoogd naar: ‘elke dag van die luie reet af en SPORTEN!’

De trainsters Karena & Katrina zorgen elke week voor een schema wat er op neer komt dat je elke dag wat cardio doet om je 100 miles by summer te behalen en daarnaast een bepaald lichaamsdeel toned, zoals je billen/buik/armen/benen. En voor dat laatste deel hebben zij dus heel veel video’s op Youtube staan waar je gezellig met ze mee kunt doen. Ik zit nu in dag 8 van mijn Bikiniseries (ben een week later begonnen) en tot nu gaat het best goed! Het leukste is de community van TIU: elke dag check je in op hun website en vertel je wat je allemaal gedaan hebt en gegeten hebt. Alle check-ins van anderen zijn super motiverend, zo weet je immers dat je het niet alleen doet :)

Een klein overzichtje van mijn week!
(Ik ontbijt elke ochtend met yoghurt, muesli en bosbessen en lunch is vaak eieren met brood, dus dat heb ik er even uitgelaten)

Maandag
’s Ochtends 2km hardgelopen (aaah afzien), ’s middags een ab workout en ’s avonds gezond gegeten met couscous, kip en veel groenten

Dinsdag
SPIERPIJN! Ik deed alleen een yoga filmpje van TIU, maar at ’s avonds weer gezond met een kikkererwten/spinazie/limoen/avocado salade.

Woensdag
3x 7,5 minuten op de ergometer gedaan (zo, dat was na 3 maanden niet ergo’en ook afzien zeg) en daarna de Bikini booty en de Malibooty workout van TIU. Ik kan me niet herinneren wat ik als avondeten gegeten heb, maar laten we hopen dat het gezond was :P

Donderdag
Ojee.. de dag dat ik geen flikker uitvoerde. Maar dan ook he-le-maal niks. Ik was brak van het uitgaan op donderdag en de spierpijn werd me even te veel. ’s Avonds hadden we een Bulgaars diner van Yoana en haar mama, wat denk ik ook niet al te gezond was. Achja, zullen we deze dag even vergeten?

Vrijdag
Wederom geen TIU workouts of naar de gym, maar ik heb wel 5 km gewandeld. ’s Avonds at ik sushi met mijn Karnevals sectie, nom!

Zaterdag
Zaterdag ging ik op een kano trip met 5 vriendinnen hier. Fun! De kano trip duurde zo’n 2,5 uur en we hebben ook nog het nodige gewandeld. Actieve dag dus! ’s Avonds was ik zo moe dat ik eerst 2 uur geslapen heb voordat ik het aankon om avondeten te maken: noedelsoep met kip, spitskool en champignons (my favourite!)

Zondag
Inmiddels weer back on track ging ik naar een Gympastång les in de gym: lekker rennen en dansen en veel squats, glute bridges en lunges! ’s Avonds at ik nogmaals de kikkererwten/spinazie/limoen salade, maar nu aangevuld met wat couscous om het iets vullender te maken. 

En dat was week 1! Bam! Ik moet toegeven dat ik ook wat zwakke momenten heb gekend: er ging deze week 1,5 Milka reep doorheen en een paar handjes chips. Maar, in my defense, het was deze week de tijd van de maand en moest ik dus ook af en toe lief voor mezelf zijn.

Deze week kwam ik tot 13/100 miles by summer. Week 2; Let’s Go! 

Related posts: