Leesvoer.

boeken

Toen ik met Geart-Jan door Lund struinde en hij vermeldde dat ik nog een verlaat verjaardagskadootje mocht uitzoeken van zijn ouders (zo lief!) wilde ik eerst op zoek gaan naar een tas. Maar toen we eindigden in een boekhandel wist ik het opeens zeker: ik wil boeken kopen! Wat moet ik met een dure tas als ik ook een paar boeken kan kopen waardoor ik telkens weer een nieuwe ervaring rijk zal worden? De slogan van de Akademibokhandeln in Lund is niet voor niets: att läsa är att resa (lezen is reizen). Dus liep ik rond en rond door de boekhandel, bekeek ik covers, haalde ik er af en toe een boek uit en zette ik veel boeken weer terug. Tot ik uiteindelijk vier boeken in m’n handen had. Ja. Dit was het.

Hieronder een kleine samenvatting van elk boek! Ik ga waarschijnlijk over elk boek nog een review schrijven als ik het uit heb.

Caitlin Moran – How to be a woman
Aangeraden door Carley wist ik dat dit wel een leuk boek moest zijn. Het gaat over de vragen die de moderne vrouw zichzelf stelt: waarom zouden we brazilian waxes moeten nemen? Moeten we botox gebruiken? Haten mannen ons stiekem? Ik heb het gevoel dat dit boek vooral heel grappig is en alle dingen die zo ‘normaal’ zijn voor vrouwen om te doen lekker op de hak neemt.

Oliver Sacks – The Man Who Mistook His Wife for a Hat
Dit boek vertelt de verhalen van patiënten met een neurologische aandoening/ziekte. Mensen die hun geheugen kwijt zijn geraakt, geen gevoel van identiteit meer hebben, geen mensen meer herkennen. Het boek sprak me direct aan omdat het geschreven is door een neuroloog en dus ook echt leerzaam zal zijn. Ik ben hier heel benieuwd naar!

Ken Auletta – Googled, the end of the world as we know it
Als mediastudent kon ik dit boek natuurlijk niet laten liggen. Ik vind studies naar Google en hoe het meer en meer invloed krijgt super interessant en dat is waar dit boek over gaat. De auteur heeft voor dit boek contact gehad met de founders van Google, maar gaat ook in op hoe onze toekomst er uit ziet met het immer groeiende Google.

Jonathan Tropper – One last thing before I go
Na alle non-fictie boeken wilde ik graag nog een fictief boek wat enigszins makkelijk weg te lezen zou zijn. Ik heb (na er tientallen versleten te hebben) een beetje genoeg van de zoetsappige chickflicks en dus zocht ik naar iets anders. Dit boek gaat over een vader met laten we zeggen.. een redelijk miserabel leven. Alles verandert echter als zijn tienerdochter naar hem toekomt met de mededeling dat ze zwanger is én hij er achter komt dat hij een fatale hartaandoening heeft. Dit is zijn laatste kans om zijn leven te beteren, en dat probeert hij dan ook.

Related posts: