Stukje Utrecht in Lund.

steven en maarten

Woensdagochtend kreeg ik bezoek van deze twee mooie Utrechtse mannen. Een ‘yolo’-vakantie bracht ze in Malmö waar ze Kasper bezochten, een andere vriend van Orca. En ze spendeerden dus twee dagen bij mij in Lund!


Woensdag
Op woensdag besloten we een tour te maken door Lund. Als belabberde tourguide die ik ben had ik geen idee wat er eigenlijk te zien was in Lund, dus het was voor mij ook een verrassing. We brachten een bezoekje aan de grote kathedraal, die ik door de sobere binnenkant eigenlijk een beetje tegen vond vallen (maar ik ben dan ook een sucker voor kitscherige Katholieke kerken met veel goud). In de kelder was wel een koel project met allerlei stralen licht die gebroken werden door een glazen object en zo een regenboog van kleur achterlieten. Erg Sotsji-verantwoord.

Na een wandeling door Stadsparken en de botanische tuinen (waar eigenlijk niets te zien was van planten, behalve in de kassen) was het natuurlijk tijd voor fika. We waren eerder die dag al naar de Lidl gereden met de auto om boodschappen te doen en hadden daar heerlijke zalm gekocht. Daar keken we allemaal naar uit, maar ik had eerst nog Zweedse les van 17:00 tot 19:30. Zo’n vervelende tijd voor een Nederlander, standaard honger in die les. Toen ik terugkwam stonden Steven en Maarten te shinen in de keuken en konden we al bijna aan tafel!

Daarna was het vooral veel tijd voor bier, wodka en veel dansen in Herkules. Sinds de eerste woensdag dat ik daar kom vind ik het heel erg leuk om het plafond aan te raken als ik dans, omdat ik dat als een van de weinigen kan (aap-factor ftw). M’n vrienden kunnen me op die manier ook altijd weer terug vinden, gewoon op zoek gaan naar die idioot die met haar vingertoppen het systeemplafond omhoog probeert te duwen :’)

Donderdag
Op donderdag moest ik een essay schrijven voor mijn gendervak en had ik daarna college, dus gingen Steven en Maarten in hun eentje op avontuur in Lund. ’s Avonds werden we echter herenigd en was het tijd voor een wild plan: barbecuen op het strand! Dat het maar 3 graden was boeide ons niet, want dit was toch een geniaal plan!? Belle en Jana gingen ook mee en bepakt en bezakt met 2k lamsvlees, vis, hamburgers, champignons, maïskolven, dekens én Sven the corridor dog reden we in de auto naar Bjärred, een plaatsje aan zee. Daar vonden we na even wandelen een barbecue en niet veel later gloeiden de kolen flink. Georganiseerd als we zijn waren we borden en bestek vergeten, dus was het kwestie van met een stokje en onze handen het vlees omdraaien en de bakjes van de champignons als borden gebruiken. De wijn openden we met zo’n hoofdmassageding van de Tiger. Bear Grylls was er niets bij, kan ik je vertellen.
Toen we koud werden pasten we het immer werkende ‘dansen tot je warm wordt’ toe. Dus dansten we weer als gekken tot we hijgend en lachend weer neerploften bij het vuur. Iets voor twaalf reden we weer terug naar huis, waarbij we nog even een Nederlands verjaardagsliedje  zongen voor Belle, die om 00:00 tweeëntwintig jaar werd.

Vrijdag
Vandaag begonnen we de dag met pannenkoeken en ballonnen voor de jarige, waarbij we een soort gezellig huis-ontbijt hadden. Daarna zijn Steven en Maarten weer vertrokken richting Malmö. En morgen gaan ze weer op huus an!

Na twee dagen weer helemaal vernederlandst te zijn is het nu weer tijd om het Engels weer op te pakken, m’n Zweedse les voor te bereiden en m’n outfit voor het Galaxy verjaardagsfeest van Belle en Yoana (die de 17e jarig is) te perfectioneren. Maar jullie kennen me, dat gaat natuurlijk helemaal goed komen.

Related posts: