Kopenhagen & Ellie Goulding


Na nog wat uurtjes aan mijn essay gewerkt te hebben (wat ik nog moest schrijven voor de uni in Utrecht), was het zover: een dagje Kopenhagen!

De ticketmachine was kapot dus sloten we allemaal aan in de rij voor de servicebalie, maar niet zonder eerst een nummertje te trekken! Waar je in Nederland alleen een nummertje trekt bij bijvoorbeeld de apotheek ofzo, zijn ze er in Zweden helemaal dol op. Zodra ergens een rij kan ontstaan werken ze met een nummersysteem. Zelfs bij de sportschool! Bizar, maar op zich wel praktisch.

Al snel zaten we allemaal in de trein naar Kopenhagen. Allemaal ja, want we gingen op pad met maar liefst 11 mensen (waar ’s middags nog twee meisjes bij zouden komen vanuit Lund). Bij aankomst in Kopenhagen zouden we daarnaast ook nog eens drie huisgenoten meeten die al eerder naar de stad waren vertrokken. Tijdens fika in een coffeebar ontmoeten we ze daar. Ietwat teleurgesteld kwamen ze aanlopen, want.. “Christiania is closed :(“. Blijkbaar is Nederland niet het enige land waar ze openlijk wiet verkopen, want in Christiania (een vrijstad binnen Kopenhagen, waarin hippie’s de baas zijn) kun je ook gewoon aan je trekken komen als toerist. Blijkbaar valt de Deense politie Christiania elke maand een paar keer binnen om alle softdrugs weer te verwijderen, omdat het sinds 2004 niet meer legaal is om te verkopen, maar werkt het niet echt (Voor wikipedia lovers like me: lees meer!). Anyway, nuchter gingen ze dus maar bij ons zitten en deden we na de fika een rondje Kopenhagen. Na de beroemde haven met de leuke gekleurde huisjes (en de nodige foto’s) gingen we naar het Nationaal Museum. Het was daar al bijna sluitingstijd, maar we gingen nog snel op zoek naar de Japanse tentoonstelling want we hadden gehoord dat je je daar om kon kleden als Japanner en een foto kon maken. Fun times! De laatste foto’s werden gemaakt terwijl het museum demonstratief de lichten uit deed en we eruit werden geschopt. Voor de deur van het museum ontmoeten we de twee meisjes die later zouden komen en gingen we met z’n allen op zoek naar een restaurant om iets te eten.

Na heel wat lopen (mijn voeten deden inmiddels behoorlijk pijn) vonden we een Thais restaurant waar we heeeerlijk hebben gegeten. Mijn maaltijd? Eend in oestersaus, nom! Na het eten was het al bijna zo ver om richting de concertzaal te gaan want dit hele dagje Kopenhagen stond eigenlijk in het teken van Ellie Goulding! Maar niet voordat we eerst nog even een biertje hadden gedronken in een Deens café, waar ik met een grote lach twee euro neertelde voor mijn bier. Cheap! En toen was het om 20:30 alweer tijd om naar onze grote vriendin Ellie Goulding te lopen. We kwamen als een van de laatste binnen maar dat weerhield ons er niet van een goede plek te vinden in het publiek. En de lange Nederlander strikes again want ik kon lekker over de meeste mensen heenkijken. Het concert? Heel erg goed. Hoewel ik soms bang was dat haar hese stem er mee op zou houden bleef ze de hele show zuiver zingen. Van haar nieuwe album kende ik maar een paar liedjes, maar van haar oude album alles uit m’n hoofd. Gelukkig zong ze daar de nodige liedje van, dus ik was blij :D Het mooiste moment was toen ze zei dat ze een cover ging zingen en wij allemaal hoopten op ‘for you’ van Elton John. Na deze een paar keer geluisterd te hebben met de groep én onlangs Moulin Rouge gekeken te hebben kenden we natuurlijk allemaal de woorden. Dus zongen Lucia, ik , Alice en Kate woord voor woord mee, waarna we een klein applausje kregen van de vrouw voor ons. Ja ja.
Na helemaal los te zijn gegaan op Burn was het weer tijd om naar huis te gaan. Een halfuur lopen en een treinrit van 40 minuten later waren we allemaal weer veilig in Lund. Doordat we iemand kwijtgeraakt waren en de treinen niet meer zo regelmatig gingen lag ik pas om 3 uur in bed.. maar het was het helemaal waard!

Het mooie Kopenhagen.
Spoletorp people in Kopenhagen :)

Ik in de haven & ik als Japanner

Lucia en ik en onze vriendin E-dog (die helaas niet in beeld is :P)

Related posts: