Ik heb de wereld ontdekt in 2014.

instagram 2014Amsterdam, Skåne (Zweden), Denpasar (Bali), Lund (Zweden), Durbuy (België), Ubud (Bali), Utrecht, Noorwegen, Utrecht. Alle foto’s van mijn Instagram account.

Zo. 2014 was me het jaartje wel qua reizen. Terwijl je dit leest zit ik in Valencia, op bezoek bij m’n ploeggenootje die daar nu studeert, maar ik heb nog veel meer reizen gemaakt dit jaar!
Boven de mooiste Instagram foto’s van al die tripjes, hieronder een verslagje van waar ik allemaal heen ben geweest dit jaar!


Ik vertrok in januari naar Lund, Zweden, waar ik vijf maanden zou doorbrengen. In februari maakte ik met mijn vriendinnen uit Zweden al de prachtige reis naar het Finse Lapland van 7 dagen. Hier bezochten we eerst Helsinki, waarna we naar het noorden vertrokken om via Kemi (daar woont de kerstman!) in Saariselkä terecht te komen. Hier heb ik gelanglauft, geskied, husky gesleed, Sami ontmoet en het noorderlicht gezien. Ook werd ik 21 terwijl we, met een uitgebreide choreografie op de Backstreet Boys, de lokale karaoke-wedstrijd wonnen. Wat een reis!

In april mocht ik met P6 gratis mee op de ESN cruise van Stockholm naar Riga (Letland). Ondanks de dronken kerels die haast niet van ons af te slaan waren (dat krijg je met een feest waarop 80% man is), was het een ervaring die ik niet had willen missen! Naast het organiseren van een twee sex quizzes, speed-friending en het uitdelen van condooms hadden we één dag in Riga, waar ik heerlijk met Carley heb rondgelopen en sushi heb gegeten. Wat een mooie stad!

Verder maakte ik gedurende mijn semester in Zweden de nodige tripjes naar stadjes en dorpjes in Skåne, zoals Ystad, Malmö, Simrishamn, Bjärred en Lomma. Ook bezocht ik Kopenhagen maar liefst drie keer en bracht ik het einde van mijn buitenlandervaring door in Stockholm, waar ik vier dagen heb rondgelopen met Belle en Jana. Zowel Kopenhagen als Stockholm hebben echt een beetje mijn hart gestolen, prachtige steden waar je dagen lang kan rondlopen!

Toen ik terug was in Nederland had ik 2 weken om aan het Nederlandse leven te wennen, want daarna vertrok ik voor 2,5 week naar Bali met mijn gezin! Dit was de eerste verre reis (we zijn een echte campingfamilie) en het was fantastisch. Ik mis ons hotel/resort nog steeds eigenlijk :’) De vriendelijke mensen, het mooie strand, de warmte, het lekkere Indonesische eten.. En ook het rondreizen door Bali met onze gids was echt heel erg vet. Ik wil terug! Voor alle verslagen en foto’s verwijs ik je graag door naar: deel 1, deel 2 en deel 3.

Eind zomer besloot ik nog op de bonnefooi te vertrekken naar de Belgische Ardennen met Geart-Jan, wat resulteerde in een koude, maar heel gezellige vakantie. Het blijft heerlijk om lekker zelfstandig rond te reizen in een autootje, voelt zo volwassen haha.

In november maakte ik een tripje naar Ierland, waar ik Belle, Kate en mijn zusje opzocht. Ondanks het regenachtige weer was het super leuk om te zien hoe Dublin is en waar m’n zusje nu precies woont! Ik bezocht Dublin, Carlow en Kilkenny :)

En dan zit ik nu in Valencia.. poeh! Wat een geluksvogel ben ik toch eigenlijk! Zoveel mensen ontmoeten en landen ontdekken in één jaar.. dat blijft me nog wel even bij.

Waar ben jij heen geweest in 2014? 

 

Related posts: