Hardlopen is doodlopen?

hardlopen

Dit lijkt wel de week van verandering. Schreef ik zondag nog over mijn plotseling ontstane liefde voor Amsterdam, ga ik vandaag schrijven over mijn plotseling ontstane liefde voor hardlopen. Want ja, die liefde moest van ver komen…

Het begon allemaal in het idyllische Lund. Of nouja, ik had al eerder halfslachtige pogingen gedaan tot hardlopen, maar het échte werk begon in Lund. Het was de ideale combinatie van factoren: ik had veel tijd, ik was al behoorlijk sportief bezig in de sportschool én ik had een mooie omgeving om in te lopen. Dat kon natuurlijk niet misgaan!
Eh, jawel dus. De eerste kilometers waren hels. Na vijf minuten hardlopen dacht ik al minstens een kilometer op weg te zijn, en dan was ik pas 700 meter onderweg. En blaren, zoveel blaren. Maaar, langzamerhand ging het iets beter.. ik liep 3 km zonder te stoppen, 4 km zonder te stoppen.. ik vond het zowaar leuk! Er was zelfs een avond waar ik om elf uur ’s avonds de hardloopschoenen nog even aantrok: ik had zoveel energie, dat moest ik er gewoon even uitlopen! (klink ik al als een hardloper?) Eenmaal terug in Nederland wilde ik dit natuurlijk volhouden, en dus kocht ik nieuwe hardloopschoenen en zette ik mijn strijd voort. Vriendinnen barstten in lachen uit toen ik zei dat ik aan het hardlopen was: “was jij niet diegene wiens levensmotto ‘hardlopen is doodlopen’ is?”. Oeps ja, dat was ik. Maar, people change en dus ik ook.
Inmiddels ben ik, na een paar maanden rust/ziek zijn, weer begonnen en liep ik zowaar een PR op de 5km. Doordat ik best snel blijk te zijn heb ik me nu in m’n hoofd gehaald allemaal wedstrijden te gaan starten in de lente; woehoe! Ik had niet verwacht dat ik sporten in m’n eentje zo leuk zou vinden na jaren in een boot te hebben gezeten met vier andere dames, maar het bevalt me eigenlijk wel. Ik was vroeger altijd een solo-sporter (6 jaar atletiek en 3 jaar kunstschaatsen), dus misschien was het tijd om weer terug naar m’n roots te gaan haha. Ik kan de strijd met mezelf aangaan door telkens m’n tijd te verbeteren, en dat is een mooie uitdaging!

En ik heb allemaal leuke hardloopkleding. Dat helpt ook :D

Related posts: