Bali II

meisjes bij tempel

Inmiddels ben ik weer thuis van Bali en helaas kwamen we thuis met vreselijk nieuws: het neerstorten van de MH17.. Een bizarre gedachte dat wij bijna rond dezelfde tijd óók in een vliegtuig zaten, al vlogen wij dan met cathay pacific en maakten wij een bocht die ons over St. Petersburg en Scandinavië stuurde (ik kon zelfs nog even zwaaien naar Lund). Ik kende gelukkig niemand van de inzittenden, maar alsnog is het vreselijk tragisch :(

Dan nu toch maar even over naar wat leuker nieuws: de tweede foto update van Bali!Nadat we de eerste week vooral hadden liggen bruinbakken op het strand was het tijd voor wat avontuur! Wim, onze Indonesische gids die Nederlands sprak en constant in een deuk lag, nam ons in zijn auto mee door de binnenlanden van Bali. Wauw, dat was wel even wat anders dan de kust! De natuur is heel overweldigend, zeker als je een beetje omhoog rijdt. Dan zie je diepe dalen met alleen maar oerwoud.. ongerepte natuur. Tegelijkertijd is het even een culture shock in vergelijking met het resort: mensen wonen in krakkemikkige huisjes langs de weg, verbranden hun afval op de stoep en schoppen zwerfpuppy’s het huis uit. We bezochten enkele tempels, maakten foto’s van aapjes langs de weg, poseerden met de enorme wortels van een boom en lunchten bij het goedkoopste restaurant ooit (minder dan 2 euro voor een gehele maaltijd + drankje, WHUT?). Ook liep ik een avond rond zonsondergang even een stukje van het hotel af, waar ik me opeens tussen de locals bevond. Eettentjes, honderden scooters, gezelligheid en vliegers. Want vliegeren, daar houden die Balinezen wel van. Ik voelde me op de een of andere manier heel erg op m’n plek daar en ik had wel uren naar de vliegers kunnen kijken.
Ik laat voor de rest het foto’s het werk doen en ga snel weer wat andere foto’s bewerken.. er staan er nog tientallen op me te wachten, help!

Related posts: