Lundakarnevalen – wat doe ik precies?

Kun je je nog herinneren dat ik 12 uur in de rij stond om vrijwilliger te worden voor het Karneval in Lund dit jaar? Nou, inmiddels ben ik een actief lid van Krog Undervatten, ofwel Kroeg Onderwater! Dit is een soort tent/kroeg waar 200 vrijwilligers in werken, die eigenlijk van alles toen: van barren en schoonmaken tot eten koken en plaatjes draaien. Ik ben echter niet actief in één van die working teams, ik zit in het zogenaamde ‘Vieriet’ ofwel, het social team. Wij zorgen ervoor dat de mensen in onze kroeg elkaar wat beter leren kennen door activiteiten en feestjes te organiseren, en het op Karneval zelf zijn we aanwezig om alles in goede banen te leiden. Best wel een chille positie dus!
Komende zaterdag is het Tidningsdagen (tidning = krant), en dan verspreiden alle vrijwilligers zich over heel Skåne (de zuidelijke regio van Zweden) om Karneval magazines te verkopen. Wij organiseren deze dag voor onze kroeg en om ervoor te zorgen dat iedereen er een beetje zin in krijgt hebben we afgelopen zondag een video gemaakt.

Wat is er nu leuker dan ronddansen in een panterlegging?

Related posts: