De planning.

Bron

Vanavond vertrek ik naar Finland! Eerst een dag spenderen in Helsinki, om vervolgens in een nachtbus naar het hoge noorden af te reizen. Benieuwd wat er allemaal op de planning staat?

Dag 1: Voor ons een dag in Helsinki spenderen en ’s avonds afreizen naar het dorpje Saariselkä
Dag 2: Tijd voor winkelen, naar een kasteel (Kemi Snow Castle) en daarna naar het dorpje van Santaclaus, waar je met hem op de foto kunt etc. Daarna heb je vrije tijd in je cabin (en voor de sauna!)
Dag 3. ’s Ochtends gaan  we op Husky Safari! Ik ben dol op husky’s en in zo’n slee rijden lijkt me heel tof dus hier heb ik erg zin in! ’s Middags is er tijd om naar het skiresort te gaan en ik heb al wat mensen gevonden die ook graag willen skiën :D In de avond gaan we er op uit en maken we een nachtelijke wandeling door de sneeuw.
Dag 4. Cross-country skiing! (iets waar ik veel van gezien heb op de Zweedse zenders tijdens de Olympische Spelen haha). Na het skiën ga je naar een traditionele finse rooksauna, spannend. Daarna gaan we naar een rendierboerderij waar we iets leren over de traditionele Finse cultuur  en barbecuen.
Dag 5. Vroeg opstaan voor een dagtrip naar Noorwegen! Hier krijgen we de kans om in de noordelijke ijszee te zwemmen, brrr. Ook schijnt er een sauna te zijn! Als we terugkomen gaan we naar een feestje in een plaatselijke club.
Dag 6. Vrije tijd in Saariselkä en tevens mijn verjaardag, woeh! ’s Avonds gaan we weer terug naar Helsinki, waar we de volgende dag weer terugvliegen naar Kopenhagen.

Hoppa, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland in één week. Dat is intens! Ik hoop vooral dat er veel sneeuw ligt (het is er nu erg warm, maar -3 graden. Noohh!) en natuurlijk dat we het noorderlicht gaan zien. Dat staat al jaren op mijn bucketlist, dus hopelijk is het nu eindelijk zo ver! Ook ga ik mijn 21e verjaardag in Finland vieren, dat is natuurlijk best wel koel!

Het is bizar hoe snel de afgelopen weken zijn gegaan. Het lijkt wel vorige week dat ik mijn trip naar Lapland boekte.. en nu gaan we al bijna! Des te meer reden om extra van alles te genieten, want de tijd vliegt!

Related posts: