Weekly diary

Omdat ik, naast de verslagjes over de dingen die ik hier doe, eigenlijk niet blog over de random kleine dingen die hier gebeuren. Daarom deze diary, met een aantal (kleine) gebeurtenissen van afgelopen week :)

– Maandag werden we verlaten door onze Frenchies, ofwel de Franse jongens die al 2 weken op onze bank sliepen. Ze zijn echter niet ver verhuisd, want ze zijn in hetzelfde gebouw gebleven, alleen elk op een andere verdieping. Inmiddels was iedereen er echter zo gewend aan geraakt dat de jongens tot 1 uur ’s middags op de bank lagen te tukken dat we Sven er maar even hebben neergelegd.

– In één van mijn late night internet adventures vond ik deze geweldige artieste. Ze maakt schilderijen, maar tatoeëert ze ook. Dit is toch pure kunst!?

Op woensdagmiddag gingen Lucia en ik naar Novalund (winkelcentrum iets buiten het centrum van Lund) om te winkelen. We zochten een jas voor haar en warme snowboots voor mij, maar die konden we allebei niet vinden. Wat we wél vonden is deze geweldige muffin. Ik lieg niet als ik zeg dat we er zo’n 20 minuten over gedaan hebben omdat hij zo goddelijk was. Het is carrotcake, maar dan 100 keer beter dan alles wat je ooit geproefd hebt. En die frosting! aaah!
Gedurende dit tripje vond tevens mijn allereerste bezoek aan een TOPSHOP winkel plaats. Zoals jullie misschien wel weten is Topshop mijn favoriete winkel en draag ik al sinds mijn 16e dezelfde skinny jeans (die ik al in zo’n 6 kleuren heb gehad). Ook mijn beide winterjassen, heel wat schoenen en een aantal shirts zijn van Topshop. Je kunt je voorstellen dat het dus even een emotioneel momentje was toen ik over de drempel van de winkel ging. Snik.

– Op woensdagavond besloot ik random naar een kick-off van een safe sex organisatie in Lund te gaan, genaamd P6. Een meisje van mijn gender klas had me uitgenodigd en ik dacht: waarom niet? En het bleek ontzettend leuk te zijn! Ze zijn in 1991 opgericht omdat chlamydia een enorm probleem was onder de studenten van Lund en sindsdien strijden ze voor healthy sex op fysiek, emotioneel en sociaal niveau. Dit doen ze onder andere door gratis condooms uit te delen op student evenementen maar ook door workshops en voorlichtingen te geven. Ik kreeg het idee dat het naast ‘safe sex’ ook erg gaat over meer acceptatie van LGBTQ mensen creëren. Ik ben dol op discussies over gender, normen en seksualiteit dus ik vond het super interessant en heb zin om me hiervoor in te zetten!

– Op donderdagavond hielden we een corridor sushi night. We haalden sushi bij een tentje om de hoek en het was heerlijk! Iemand at een hele klont wasabi omdat ze dacht dat het avocado was en we kregen de Franse jongens zover om een lepel wasabi te eten voor 10 kronor (dat is maar 1 euro :’)). Zij liever dan ik..

Related posts: