Eerste dag in Lund

Hej!

Gisteren ben ik, na een rit van ongeveer 8 uur, aangekomen in het mooie Lund. In de auto zaten naast heel veel flessen wijn en veel kleren ook mijn ouders en Geart-Jan :) Het afhalen van de sleutel ging perfect en we hadden mijn flat snel gevonden. Mijn kamer is best leuk! En vooral het huis is erg gezellig. Er zijn 2 gangen waaraan zich kamers bevinden met een woonkamer in het midden. In mijn gang wonen nu 5 mensen, maar er moet nog iemand komen. Na het uitpakken van mijn spullen (wat binnen no-time gedaan was dankzij GJ), gingen we de stad in om een beetje rond te lopen en een veel te duur biertje te drinken in een leuke pub. M’n ouders hadden om 18:00 gereserveerd bij een restaurant waar we errrug lekker gegeten hebben (steak tartare, vis, goede wijn, dat soort dingen) en daarna gingen GJ en ik terug naar mijn flat en m’n ouders naar hun B&B. Inmiddels had mijn huisgenootje een internetkabel voor me gefixt dus toen kon ik eindelijk contact leggen met de buitenwereld (mensen die mij kennen weten dat ik niet lang zonder internet kan, dus deze dag was al een zware beproeving voor me).

Vandaag ben ik na afscheid genomen te hebben van GJ en m’n ouders (met minder tranen dan ik had verwacht, gelukkig) op zoek gegaan naar het gebouw van Gender studies voor een afspraak met mijn coördinator. Ik heb een tijdje hopeloos rondgelopen tot ik het eindelijk had gevonden. Ik heb totaal geen richtingsgevoel dus verdwalen in Lund zal een grote hobby van me worden. De coördinator was verrassend jong, super aardig en ik ben haar enige exchange student dit semester dus ze zei dat ze al haar tijd aan mij zal besteden haha. Nadat ik bij haar wat informatie over de vakken die ik ga volgen heb gekregen én even contact het met het whatsappende thuisfront (lang leve Eduroam, wat zelfs in het buitenland werkt op je normale solis id) ging ik weer de sneeuw in op weg naar het International Office. Daar kreeg ik te horen dat ik nog niet in het systeem sta en ik me dus nog niet kan aanmelden voor een Studendlund membership. Dat is wel jammer want dat betekent dat ik nog niet naar feestjes kan bij de verschillende nations (soort studentenclubs) hier in Lund. Maar goed, kan ik me eerst nog even een weekje focussen op Lund leren kennen en de studie natuurlijk :P En ik heb me opgegeven voor een trip naar Malmö, aanstaande zondag. Daar gaan we naar de Ikea en de stad in om rond te kijken. Hopelijk kan ik daar ook een tafeltje fixen voor naast m’n wastafel want die honderden beautyproducten moeten toch ergens op staan..

Tot nu toe bevalt Lund me goed. Ik heb wel even de nodige angsten gehad over dat ik niemand zou leren kennen en ik niet zou weten wat ik moest doen (een soort van ‘alleen op de wereld’ gevoel) maarrr het is me nog hartstikke meegevallen. Toen ik anderhalf jaar geleden voor 2 maanden naar Frankrijk ging heb ik keihard lopen janken op m’n kamer daar omdat ik me opeens zo alleen voelde, maar zo zie je maar weer dat je van elke ervaring leert en ook telkens iets minder bang wordt. Gelukkig maar!

Mijn Zweeds is nog non-existent maar ik werd vandaag zowaar in het Zweeds aangesproken of ik wist waar een of ander café was. Na één dag lijk ik dus al niet meer een hopeloos verdwaalde exchange student maar een echte Zweed, wat me goed nieuws lijkt. Ik heb zelfs al alle ingrediënten kunnen vinden voor mijn standaard powerontbijtje in de supermarkt, inclusief lijnzaad (linfrö). Score!

Tot de volgende blog! x

Mijn kleine maar gezellige kamertje (herkent iemand de kerstlichtjes..?)

Selfie met een gek vriendje op de achtergrond

Ik voel me natuurlijk pas écht thuis met mijn fijne Christmas Cookie geurkaars, mmm

Related posts: